...& 1000 ord

Som fotograf er det nærmest forbundet med dødsstraf at sige højt, at det ikke altid er korrekt at et billede siger mere end 1000 ord.

Ligeså længe jeg husker har jeg ønsket mig at skrive en bog. Jeg har ønsket mig det så meget at jeg faktisk har gjort det. Eller prøvet at gøre det. For det blev aldrig rigtigt til en bog. Det blev en lang række af ord sammensat i en - for mig - meningsgivende rækkefølge, som jeg mente at folk burde - skulle - absolut uden tvivl - måtte høre. Men min redaktør var uenig og ja, altså når redaktører er uenige med forfattere, så bliver der aldrig sådan rigtig en bog. Sådan er det.

Anyways, min ikke-bog handlede om fotografiske metoder. Metoder som synes banale, men omend interessante, synes jeg. Den handlede om hvordan man som fotograf skulle få folk til at få lyst til at se på et billede af dem selv. For er der noget de fleste voksne mennesker hader, er det at se dem selv på et billede. De hader det næsten lige så meget som de hader at gå til fotograf. Og så var min påstand så altså, at det var fotografens opgave at få dem til at elske det lidt mere. Og det er min påstand nu stadig, men fordi min redaktør fastholder sin tydelige uenighed så kommer hverken menneskerne eller fotograferne til at lære noget fra min ikke-bog.

Ikke desto mindre vil jeg prøve at bruge mere end 1000 ord på at dele mine synspunkter her på siden. Lidt mere end 1000 ord på at tale lidt om min tilgang til fotografiet og min tilgang til mennesker. Lidt mere end 1000 ord på, hvorfor jeg tror mere på kreative fællesskaber end jeg tror på kreativ ensomhed. Mere end 1000 ord på ting jeg synes er interessante og lærerige.

Måske ender de mange ord med at overbevise dig om at jeg kan få dig til at elske et billede af dig selv.... eller måske kan jeg overbevise dig som fotograf om, at vi sammen kan få dine kunder til at elske dig - og dermed også dine billeder.

Velkommen til det fotografiske - omend ordrige - fællesskab "...& 1000 ord".

/S